
Thaigryta med kyckling, citrongräs och vitlök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1kg kycklinglårfilé
- 3 schalottenlökar, skivade
- 3 vitlöksklyftor, krossade och skivade
- 3-4 citrongräs, nedre delen, bankade och finhackade
- 1-2 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 ordentlig tumme färsk ingefära,, Riven. Pressa ur det trådiga som blir kvar.
- 1 kruka koriander, hackad. Både blad och stjälkar.
- 1 kruka thaibasilika, hackad. Både blad och stjälkar.
- Zest av 2 lime.
- 1 1/2 dl torrt vitt vin
- 400ml kokosmjölk
- 250g små kastanjechampinjoner
- 125g minimajs, i bitar
- --------------------------------
- Ris
- 1 kruka thaibasilika
Instructions
- Bryn kycklingen runt om i olja. Häll av kycklingen och fettet och ställ åt sidan.
- Brassa lök, citrongräs, chili, ingefära, koriander och thaibasilika i olja i ca 5 minuter.
- Tillsätt svamp och minimajs och brassa någon minut till.
- Lägg i kycklingen och fettet igen. Tillsätt limezest och vin. Låt puttra ihop i ca 5-10 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk puttra vidare i ca 15-20 minuter.
- Servera med ris. Strö över hackad thaibasilika.
- Servings : 4
- Ready in : 50 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.