
Tamarindräkor med enokisvamp och friterad schalottenlök
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 350g vannameiräkor eller andra råa räkor
- 70g tamarindblock (wet tamarind)
- 1.5 dl kokande vatten
- 1 msk fisksås
- 2-3 msk råsocker
- 1 msk kikkomansoya
- 1 msk limejuice
- Zest från 1 lime
- ----------------------
- 2 schalottenlökar, tunt skivade
- Några dl rapsolja
- ----------------------
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tumme ingefära, hackad
- ----------------------
- Macadamianötter
- 1 pkt enokisvamp
- 2 avokado
- 1 kruka koriander
- 1 kruka thaibasilika
- Långkornigt ris
Instructions
- Skiva schalottenlöken tunt.
- Häll up ca 5 cm olja i en kastrull. Värm upp till 130 grader. Fritera löken gyllenbrun ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på papper. Spara oljan.
- Rosta macadamianötterna i torr panna tills de får lite färg. Krossa nötterna.
- Skala räkorna och ta bort bajsträngen.
- Lägg tamarinden i en skål och häll på det kokande vattnet. Låt stå ca 15 minuter. Pressa genom finmasig sil.
- Blanda tamarindpastan med fisksås, lime, zest, soya och socker. Rör tills sockret har löst sig. Smaka av med ev mer socker.
- Häll ca 1/2 dl olja från friteringen i en stekpanna. Brassa vitlök, chili och ingefära i ca 30 sekunder under omrörning. I med räkorna, salta och stek i ca 1 minut tills de fått färg. Vänd räkorna och häll på tamarindsåsen. Brassa ca 1 minut till.
- Stek enokisvampen hastigt i lite olja från friteringen.
- Servera räkorna med ris, avokado, thaibasilika, koriander, schlottenlök, enokisvamp och de krossade nötterna.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : SKALDJUR, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.