
Vegetarisk sushi och lite lax
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 250g sushiris
- 2 msk risvinäger
- 2 msk strösocker
- ---Vegetarisk maki---
- 2 noriark
- Morot, i tunna stavar
- Avokado, skivad
- Salladslök, skivad
- Röd tångrom
- Wasabi
- ---Nigiri med avokado---
- 1/2 avokado ,skivad
- Röd chili, hackad
- Lime, tunnskivad och små tårtbitar
- Färsk koriander
- ---Nigiri med konfiterad äggula---
- 2 äggulor
- Rapsolja
- Smetana
- Tångrom
- Rödlök, finhackad
- ---Nigiri med gurka och lingon---
- Gurka, hyvlad
- Pepparrot, färsk eller på tub
- Frysta lingon, tinade
- Gräslök, klippt
- ---Nigiri med gravad lax---
- Gravad lax
- Dill
- ---------------------------
- Kikkomansoya
- Inlagd ingefära
- Wasabi
Instructions
- Skölj riset i kallt vatten i en kastrull några gånger tills vattnet klarnat lite.
- Fyll på med vatten i kastrullen så att det täcker riset. Låt stå minst 2h eller över natten.
- Skölj riset några gånger till och fyll sedan på med 4dl vatten. Koka upp och puttra sedan på svag värme ca 10 minuter tills vattnet kokat in.
- Låt stå ca 2h eller tills det kallnat.
- Blanda ut sockret i risvinägern och blanda ner i riset.
- Maki: Lägg ett noriark med blanka sidan nedåt på plastfolie. Täck med ett lager ris på ca 1 cm men lämna 2-3cm vid ena kanten.
- Bred ut en tunn, tunn sträng med wasabi i mitten av riset.
- Lägg på avokado, morot, salladslök och tångrom.
- Fukta kanten med vatten och rulla ihop i folien. Ställ kallt i kylen så länge.
- Nigiri: Använd ett matskedsmått för att forma riset till lagom stora portionsbitar.
- Nigiri med avokado, chili, lime och koriander: Lägg på skivad avokado.
- Skär en tunn skiva lime. Skär ut små tårtbitar ur limeskivan. Lägg på en limetårtbit på avokadon.
- Toppa med hackad chili och några blad koriander.
- Nigiri med konfiterad äggula, smetana, tångrom och hackad rödlök: Sätt ugnen på 75°.
- Lägg äggulorna i en liten ugnsfast form. Täck med rapsolja. Sätt in i ugnen i ca 1h. Ta upp äggulorna och låt rinna av. Dela varje äggula i 6 bitar.
- Lägg en bit äggula på varje portionsbit. Toppa med en klick smetana, tångrom och hackad rödlök.
- Nigiri med gurka, pepparrot, lingon och gräslök: Lägg på en liten klick pepparrot på varje portionsbit. Toppa med hyvlad gurka, några tinade lingon, och klippt gräslök.
- Nigiri med gravad lax och dill: Lägg på en liten skiva gravad lax. Topp med dill.
- Ta ut makin ur kylen och skär i lagom skivor.
- Servera allt med kikkomansoya, inlagd ingefära och wasabi.
- Servings : 4
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.