Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer.
![Créme ninon med pilgrimsmusslor, tryffelgrädde och skumpa](https://www.gastronaut.nu/wp-content/uploads/2019/01/Creme-Ninon-med-pilgrimsmusslor-och-tryffelgrädde.jpg)
Créme ninon med pilgrimsmusslor, tryffelgrädde och skumpa
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 25g smör
- 3 bananschalottenlökar, hackade
- Salt
- Vitpeppar
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 liter grönsaksbuljong
- 3 dl grädde
- 1 liter ärtor
- 1 tsk pressad citron
- ------------------------
- 2 dl grädde
- Tryffelolja
- ------------------------
- 16 pilgrimsmusslor
- Smör till stekning
- 8 små träspett
- ------------------------
- 8 msk champagne eller mousserande vitt vin
Instructions
- Stek löken mjuk i smör några minuter utan att den tar färg. salta och peppra lätt.
- I med vin och låt puttra 1 minut.
- I med buljong och grädde. Puttra i ca 20 minuter.
- I med ärtor och värm upp men koka inte.
- Mixa med stavmixer.
- Sila och pressa soppan genom en sil. Smaka av med salt, peppar och citron. Håll soppan varm.
- Vispa 2 dl grädde. Smaka av med tryffelolja.
- Stek pilgrimsmusslorna i smör någon minut på varje sida. Salta och peppra.
- Trä upp musslorna på träspett.
- Häll upp soppan i skålar.
- I med en klick tryffelgrädde.
- Häll på 1 msk skumpa i varje skål.
- Servera med musselspetten.
- Servings : 8
- Ready in : 60 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.