Asiatisk laxsida med sichuanpeppar, lime och ingefära med kall sås på koriander och dill
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Kall sås---
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 1 msk hemmagjord majonnäs, se separat recept
- 1 kruka dill, hackad
- 1 kruka koriander, hackad
- Salt
- Svartpeppar
- ---Lax---
- 1 laxsida
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk doubanjiang
- 1 msk flytande honung
- 1 msk shaoxing
- 2 tsk kikkomansoja
- 1 nypa flingsalt
- Vitpeppar
- ---------------
- 2 msk hackad färsk ingefära
- 1 lime, skivad
- 2 tsk sichuanpeppar, krossade
- Flingsalt
- Vitpeppar
- 1 dl hackad gräslök
Instructions
- Kall sås: Blanda ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen medan laxen görs klar.
- Lax: Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnsfast form.
- Blanda ihop olja, doubanjiang, honung, shaoxing, soja, salt och peppar. Pensla laxen med glazen.
- Fördela limeskivorna över laxen och strö över hackad ingefära och siuchuanpeppar. Salta och peppra.
- Sätt in laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och strö över hackad gräslök.
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.